Черният дроб е въплъщение на суперхрана. Той е една от храните, които са биодостъпни и с изключително много хранителни вещества в малко количество. В сравнение с мултивитамините на таблетки, веществата от истинската храна се обработват много по-лесно от тялото и са предпочитан източник. Неслучайно телешкият черен дроб се нарича „природният мултивитамин“ и дори би било добре да се консумира поне веднъж в седмицата.
Черният дроб има специфичен вкус и въпреки че според мен е много вкусен, знам, че не всички го харесват. Днес ви го предлагам под формата на пастет.
Този домашен пастет е толкова нежен и сочен, че всеки ще си оближе пръстите. Може да го приготвите с различен вид черен дроб, но препоръчвам най-вече телешки и пилешки, тъй като свинският има малко по-различна текстура.