Сладолед! 🍦…все пак е лято, нали? Нищо че никак не се усеща като такова – сравнително често вали и е хладно и нещо сякаш е много различно?
Днес сладоледът е на основа кокосово мляко. Миналата година ви покажах вкус „солен карамел“, а сега е нещо сладко-кисело. Използвам сладкото от ревен, което му придава толкова много аромат!
Малко по-трудното на този сладолед е, че както при замразените банани е добре да са начупени, така и тук е добре кокосовото мляко да е предварително замразено във формички за лед, но пък дори да го замразите директно в кутия, пак се получава много добре. В рецептата ви разказвам повече за двата варианта.
Всичко, което ви е необходимо е 1 кен кокосово мляко. Кокосовото мляко в консерва е гъсто и плътно – то се различава много от млякото за пиене. Използвам само кокосово мляко 100% кокос, без добавени гуми и сгъстители.
В сайта може да откриете и идеи за:
➱ бананов сладолед
➱ черешов сладолед
➱ лимонов сладолед
➱ сладолед „солен карамел“
➱ протеинов сладолед