Лека и ароматна сурова лятна торта с дъх на боровинки! Не изисква печене, което я прави перфектна за лятото. С аромат на бял шоколад благодарение на какаовото масло и лека сладост. Тази торта е изключително лека и свежа .. а ако използвате горски боровинки, това ще я направи още по-ароматна.
Аз лично сравнително рядко правя сурови торти, защото са ми някак скучни така да кажа. И винаги с еднакъв вкус. Но пък човек трябва да експериментира и тази торта се оказа доста добро попадение.
Тази торта е новата юнска рецепта за Parkmart -> имаме ежемесечна поредица рецепти, приготвени с продукти от магазина. Всички предишни рецепти може да откриете тук. А в блога на Parkmart освен моите рецепти, ще откриете и кратки образователни статии от мен.
Какво е необходимо за тази сурова торта с боровинки?
- бадеми – сурови // може да се заменят и с други ядки
- фурми – ирански, от картонена кутия – сочни и подходящи са за блендиране
- кокосово масло – сурово пресовано
- боровинки – пресни, за предпочитане горски
- кокосово мляко от кен Зоя – изберете пълномаслено кокосово мляко, а не такова, на което пише light
- кленов сироп
- какаово масло Зоя (разфасовки 60 г и 150 г) – за предпочитане не го заменяйте с кокосово, защото именно то придава аромата и вкуса на бял шоколад
- желатин или агар
всички необходими продукти може да откриете в супермаркет Parkmart
Ако решите да пропуснете желатина / агара, най-добре охладете предварително кокосовото мляко в хладилник, така че да се отдели само гъстата част (сметаната). Би било добре да използвате 3 кенчета в този случай. Използвайки само гъстата част, може да избегнем стягането / желирането и да разчитаме на това тортата да стегне само от сметаната и какаовото масло.
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –