Най-най-вкусната и много, много шоколадова торта! Тя е не просто вкусна, но и без глутен и веган, което я прави подходяща за всички, които спазват някакъв режим на хранене.
Бележки
- В тази рецепта залагам на плътен шоколадов вкус, който постигам с какао (или рожков), лешников или бадемов тахан + любимия ви шоколад. Тортата е безглутенова, като брашната са овесено и бадемово.
- Кремът е нежен и ароматен само с естествени съставки – на основата на кокосово мляко. Може да използвате кокосово мляко от кен (стига да не е low-fat / обезмаслено) или от картонената кутия на Metro (която е синя и е 1 литър) – и за двата варианта е важно кокосовото мляко да се охлади добре
- декорацията се постига с разтопен шоколад на водна баня и след това с пипетка или вилица се рисуват форми върху хартия за печене; оставя се шоколадът да изстине и той стяга в направената форма
Предложения за шоколад може да откриете тук
3 коментара
Здравейте! Колко кокосово мляко, като милилитри, е необходимо за крема? В рецептата е посочено само като количество кенчета. Благодаря предварително!
Здравейте! Кенчетата са по 400мл (с водата и сметаната)
коментар