Супер вкусна, ароматна, наситена, но не прекалено тежка. Просто перфектната шоколадова торта! Тя е без глутен и с нежен крем от авокадо.
Бележки
- В тази рецепта залагам на плътен шоколадов вкус, който постигам с какао (или рожков) и захар от фурми. Захарта може да се замени с кокосова, тръстикова и т.н. Тортата е безглутенова, като брашното е овесено, бадемово или дори брашно от тигрови ядки.
- Кремът е нежен и ароматен само с естествени съставки – авокадо, банан и какао. Може да се добави кокосово мляко за допълнителна пухкавост.
- Ако искате по-висока торта (тоест класическа торта с два блата), увеличете съставките х2 и сглобете на същия принцип
Шоколад
Предложения за шоколад може да откриете тук
В тази рецепта използвате шоколад единствено за шоколадовия ганаш, който играе роля на глазура и по принцип може да се пропусне – рецептата не се променя
Запиши се за курс!
4 коментара
Прекрасна рецепта – изглежда много добре и обещаващо вкусна. Но овесът е от храните, които съдържат глутен, затова не е подходящ за такава рецепта.
Овесът по принцип не съдържа глутен, но тъй като може да се замърси при преработката (защото повечето марки обработват и пшеницата и овесена на едно и също място), винаги избирам продукт, на който е обозначено gluten free, за да съм сигурна 🙂
Здравей, Ани! Страхотна рецепта, още утре ще я пробвам. Искам само да те попитам под кокосова сметана имаш предвид твърдата част от мляко в кен, нали? И за шоколадовия ганаш също ли се слага от твърдата част се слага?
Благодаря!
Хей! В самия блат под мляко имам предвид течно мляко (тип прясно), а където пише от кен – да, твърдата част от сметаната