С тази красива и цветна торта отбелязвам 8-ми март и чакам пролетта с нетърпение. Днес празнуваме всички невероятни жени и съм изумена от силата, красотата и борбеността, които се крият зад една жена. Днес празнуваме женската енергия и ми е толкова хубаво и цветно.
Представям ви и новия сайт на Healthylicious, в който може да откриете не само много рецепти, подредени в различни категории, но и разнообразни статии и полезна информация. Ще се радвам да ми споделите дали новият сайт ви се струва функционален и какво друго бихте искали да видите?
А, сега за тортата…
Когато бях малка и даже до преди 6-7 години най-любимата ми торта беше плодовата пита на сладкарница Неделя. Винаги съм била отбор плодови и ванилови торти, а не шоколадови. Още помня мекия блат, много плътния крем и стабилния слой желирани плодове отгоре.
Отдавна си мисля да я приготвя и най-накрая това се случи. Много исках не само веган и да е подходяща за постите, но и да опитам да е без глутен. Това малко ме затрудни, но след няколко опита, мисля, че се получи доста добър краен резултат.
Тортата е много лека, а кремът изключително пухкав. Перфектен е и за самостоятелен десерт.
* може да замените двете брашна за 100 гр овесено брашно
* може да използвате 200гр лимецово брашно
Плодова торта
aneliyakalcheva
С тази красива и цветна торта отбелязвам 8-ми март и чакам пролетта с нетърпение. Днес празнуваме всички невероятни жени и съм изумена…
Без глутен
торта,Неделя,плодова пита, желе, здравословно, без глутен, вган
European
Принтирай
Съставки
За блата /за форма 20Ø/
За крема
За желирания слой
Приготвяне
Бележки
Ето и още един вариант на тортата – с друга плодова декорация 🙂
- веган100%
- без глутен100%
- здравословна100%
4 коментара
Здравейте, форма за торта с какъв диаметър сте използвали? Благодаря
20 см
Здравей! Би ли ми препоръчала начин за заместване на агар-агар с желатин и начин за процедиране? Благодаря предварително!
По 1 пакетче желатин за крема и за плодовия слой 🙂 Желатинът се смесва с малко вода, 3-4 с.л и набъбва за около минута. След това се разтопява на котлон или просто се затопля, за да се разтопи. Добавя се към крема 🙂