2,K
Една вкусна и много, много бърза рецепта. Държа тези барчета във фризер и ако ми се хапва нещо малко и сладко, си вадя от тях. Чудесни са за леко подслаждане 👌🏻
Шоколадови барчета
Веган безглутенови шоколадови барчета с 3 съставки! Една вкусна и много, много бърза рецепта. Чудесни за леко подслаждане 👌🏻
Съставки
- 150 г фурми
- 25 г какао / рожков
- 50 г кокосово брашно
- бял шоколад използвам на Гайо
Начин на приготвяне
- Почистете фурмите и смелете в блендер до хомогенна смес. Използвам иранските фурми, които са в кутии и са меки и сочни. Не съм сигурна, че тази рецепта би се получила с друг вид фурми, които са сухи
- Добавете какаото и кокосовото брашно и разбъркайте, докато се получи меко тесто
- Оформете като правоъгълник върху хартия за печене и оставете във фризер за няколко часа. Нареже с остър нож на правоъгълници, когато стегне
- Разтопете бял шоколад на водна баня. Потопете всяко барче в шоколад (или го залейте с лъжичка) и изчакайте да стегне
- На мен лично ми харесва да ги съхранявам във фризер – могат да се консумират директно, тъй като фурмите не замръзват