3,K
Дърпано пилешко стил „BBQ“ или така известното shredded chicken. Подходящо за сандвичи, wrap-ове, вечеря, салати и всичко, което ви хрумне 👩🏼🍳🍗
Тук може да прочетете повече за местата, от които купувам пасищно месо!
Дърпано пилешкo
Дърпано пилешко стил „BBQ“ или така известното shredded chicken. Подходящо за сандвичи, wrap-ове, вечеря, салати и всичко, което ви хрумне
Съставки
- пилешки гърди*
- 1 с. л. чесън на прах
- 1 с. л. лук на прах
- 1 с. л. пушен червен пипер
- 1 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. черен пипер
- 200 г доматен сос – това количество може да варира спрямо гъстотата на соса ви – може да използвате дори лютеница или каквото имате
- малко вода според начина на готвене ако е в теднжера или тава, за мултикукър няма нужда
Начин на приготвяне
- В купа разбъркайте добре всичко, за да са „намазани“ пилешките гърди
- Гответе в теднжера под налягане за около 30-40 минути или пък изпечете под фолио за 1,5 -2 часа (докато е достатъчно меко, точното време зависи от самото месо) // аз лично използвам мултикукъра на Phillips All in One
- С помощта на две вилици накъсайте месото и разбъркайте с останалия сос
- Гответе още малко в теднжера, мултикукър или пък на фурна, за да стане съвсем крехко // аз го пускам отново в уреда, но не под налягане,а на бавно готвене
Бележки
* използвам пасищно пилешко , най-често от Ферма Гората или Sunny Farm