С по-хладното време, идва и сезонът на кореноплодните зеленчуци. Сезонното хранене е ключово, когато решим да се храним здравословно. Тези фалафели разчупват стереотипите и към нахута добавяме цвекло и сладък картоф – те не само носят цвят, текстура и аромат на рецептата, но и много здравословни ползи. Цвеклото е чуден зеленчук, а сладкият картоф е с богат профил от полезни вещества.
Благодарение на цвеклото, фалафелите придобиват наситен и ярък цвят, а текстурата им е още по-мека и приятна. Може да се сервират с млечен сос или с веган вариант, ако млякото се замени с йогурт от кашу.
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
ВИЖ ТУК
Фалафели с цвекло и сладък картоф / без глутен, веган /
Време за приготвяне: 40 минути + 1 час и 30 минути предварителна подготовка
Порции: ≈20 бр в зависимост от размера
ОТКРИЙ ОЩЕ ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ, В КУЛИНАРНАТА МИ Е-КНИГА!