170
Тази рецепта е не само бърза, но и много подходяща за летните месеци, а и не само, тъй като включва риба и зеленчуци. Ако имате барбекю, това е перфектното нещо за грил, но разбира се, може да приготвите тези шишчета и на фурна и дори тиган. Сосът е свежо допълнение към рецептата на фъстъчена основа за допълнителен протеин и вкус. В шишчетата включваме разнообразни сезонни зеленчуци, за да бъде тази рецепта не само цветна, но и пълноценна за тялото ни.
Шишчета от сьомга с фъстъчен сос
Тази рецепта е не само бърза, но и много подходяща за летните месеци, а и не само, тъй като включва риба и зеленчуци.
Съставки
Шишчета
- 2 филета сьомга около 400 г
- 1 бр червен лук
- 2-3 шайби ананас с дебелина 1 см
- 1 бр лимон
- 1 бр червен пипер
- други зеленчуци по избор например тиквичка, морков
Фъстъчен сос
- 50 г фъстъчено масло
- 1 ч. л. мед
- 2 ч. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- Нарежете сьомгата на кубчета като премахнете централната кост и кожата
- Нарежете ананаса на кубчета със същия размер
- Лимона на тънки резени, а пипера и лука на квадрати
- Наредете на шишчета като редувате продуктите
- Гриловайте шишчетата на скара или изпечете във фурна
- Пригответе соса като смесите всички съставки
- По желание сервирайте с пресни подправки като магданоз