Една прекрасна торта, която е толкова лека и ароматна, че няма как да й откажеш :)) Блатовете са тънки с кокос и подсладени със сушени плодове (избрах бели черници). Кремът е с какаово масло за лек аромат на бял шоколад.
Плодов слой от любимо смути или просто блендирани любими летни плодове. Тортата е без глутен, веган и се вписва в АИП.
* може да се използват само фурми или други сушени плодове 1. Блендирайте съставките за блата до хомогенна консистенция
Лятна торта с кокос
aneliyakalcheva
Една прекрасна торта, която е толкова лека и ароматна, че няма как да й откажеш :)) Блатовете са тънки с кокос и…
Десерти
Лятна торта с кокос
European
Принтирай
Съставки
Блат (20 см):
Плодов слой:
Крем:
Приготвяне
2. Поставете хартия за печене във формата за торта и разпределете половината смес
3. Изпечете на 160-170 градуса за около 45 минути - идеята е блатът да се изпече, да хване лек загар и да стегне
4. Изпечете и втория блат и охладете много, много добре
5. Поставете предварително кенчетата кокосово мляко в хладилник
6. Вземете само гъстата част (отделя се отгоре), добавете разтопено какаово масло и подсладител и разбъркайте добре, за предпочитане с миксер
7. Приберете крема в хладилник, за да се охлади
8. Смесете смутито или блендирани плодове по избор с желатин - желатинът се смесва с 3 с. л. вода, разбърква се, за да набъбне и след това се затопля, за да се разтопи
9. Разпределете плодовата смес във форма за торта или в по-малка - аз използвам по-малка за ефект на тортата
10. Приберете в хладилник, за да стегне
11. Сглобете тортата като внимателно обърнете блата върху поставката, която ще използвате. Блатовете са много нежни и чупливи, така че внимавайте много и си помагайте с хартията, върху която са изпечени
12. Сложете малко от крема, като е важно вече да е стегнал, преди да го използваме. След това добавете желирания слой в средата и продължете с крема, за да стане сравнително равен слой
13. Сложете втория блат - аз лично го обръщам, като той леко се начупва, но после го пооправям
14. Добавете още крем и украсете - може да измажете страните
15. В самия крем може да добавите боровинки, ягоди или парченца банани
16. Декорирайте с плодове и охладете много добре