Холандез е един от основните сосове в кулинарията. Приготвя се на основата на масло и най-често се използва за различни зеленчуци (като аспержи) или пък за известната закуска яйца Бенедикт.
Холандез е един от основните сосове в кулинарията. Приготвя се на основата на масло и най-често се използва за различни зеленчуци (като аспержи) или пък за известната закуска яйца Бенедикт.
* може да опитате да го направите и в блендер, като отново добавяте маслото много бавно през отвора.
Сос Холандез
aneliyakalcheva
Холандез е един от основните сосове в кулинарията. Приготвя се на основата на масло и най-често се използва за различни зеленчуци (като…
Сосове
сос, Холандез, маслен сос
European
Принтирай
Порции: 12
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция
120 kcal калории
13 гр мазнини
Оценка 3.0/5
( 2 гласували )
Съставки
Приготвяне
Здравей! Аз съм Ани, на 28 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)