Кой не обича меденки? Днес ви представям една много бърза рецепта за ароматни сладки, които са перфектни за Коледа или просто за неделния следобед.
Балансирана диета е по една бисквитка във всяка ръка

Лимецови меденки
aneliyakalcheva Кой не обича меденки? Днес ви представям една много бърза рецепта за ароматни сладки, които са перфектни за Коледа или просто за… Бисквитки Лимецови меденки European Принтирай
Порции: 20
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция
- калории
- мазнини
Оценка 3.1/5
( 8 гласували )
Съставки
- 350 гр. брашно от лимец или пълнозърнесто
- 150 гр. мед / може да се замени с петмез от фурми или друг течен подсладител
- 50 гр. масло
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- ванилия
- канела
- портокалови корички
Приготвяне
- Смесете разтопеното масло с меда, добавете яйцата и разбийте добре. Добавете брашното и останалите съставки. Смесете до получаване на тесто (остава леко меко заради меда). Поставете в хладилник за около час, за да стегне.
- Извадете тестото и го разточете с дебелина около половин сантиметър. Изрежете с формичка пожелание и поставете върху хартия за печене. Печете около 20 минути на 160°. Не ги оставяйте да потъмнеят, за да не станат твърди.
3 коментара
Здравей, предполагам 160 градуса без вентилатор, нали? Благодаря!
И двата варианта стават 🙂
Уникална и лесна рецепта. Правя ги за 5-ти път само тази зима и винаги се получават чудесни 🙂