Лешниково шоколадов тарт
Прекрасен и ароматен лешков тарт без глутен и веган! Наситен, плътен вкус на шоколад с хрупкава и нежна коричка.
Подготовка 30 minutes mins
Приготвяне 2 hours hrs
Основа (22 см)
- 200 г овесени ядки или овесено брашно
- 50 г смлени лешници бадеми или орехи *
- 50 г кокосово масло
- 50 мл кленов сироп или кокосов сироп
- 1/4 ч. л. сол
Крем
- 1 кен кокосово мляко
- 150 г шоколад
- 100 мл кленов сироп или кокосов сироп
- 100 г лешников тахан
- ванилия
- 1/4 ч. л. сол
Смесете всички съставки за основата в купа и разпределете внимателно във форма за тарт (най-лесно е да е с падащо дъно). Оформете добре ръб. Ако сместа е много гъста, добавете 1-2 с. л. вода. Изпечете за 15 минути на 150 градуса или докато хване лек загар
Изчакайте да се охлади и извадете внимателно.
През това време смесете всички съставки за крема в малка тенджерка и разтопете на по-слаба температура, докато стане хомогенна смес
Изчакайте да се охлади леко и разпределете върху основата. Оставете в хладилник, докато стегне
Декорирайте с лешници или какаови зърна