Go Back Email Link

Лешниково шоколадов тарт

Прекрасен и ароматен лешков тарт без глутен и веган! Наситен, плътен вкус на шоколад с хрупкава и нежна коричка.
Подготовка 30 minutes
Приготвяне 2 hours
Вид Десерт
Порции 12 парчета

Съставки
  

Основа (22 см)

  • 200 г овесени ядки или овесено брашно⁣
  • 50 г смлени лешници бадеми или орехи *⁣
  • 50 г кокосово масло⁣
  • 50 мл кленов сироп или кокосов сироп⁣
  • 1/4 ч. л. сол ⁣

Крем

  • 1 кен кокосово мляко⁣
  • 150 г шоколад
  • 100 мл кленов сироп или кокосов сироп⁣
  • 100 г лешников тахан⁣
  • ванилия⁣
  • 1/4 ч. л. сол ⁣

Начин на приготвяне
 

  • Смесете всички съставки за основата в купа и разпределете внимателно във форма за тарт (най-лесно е да е с падащо дъно). Оформете добре ръб. Ако сместа е много гъста, добавете 1-2 с. л. вода. Изпечете за 15 минути на 150 градуса или докато хване лек загар⁣
  • Изчакайте да се охлади и извадете внимателно. ⁣
  • През това време смесете всички съставки за крема в малка тенджерка и разтопете на по-слаба температура, докато стане хомогенна смес⁣
  • Изчакайте да се охлади леко и разпределете върху основата. Оставете в хладилник, докато стегне ⁣
  • Декорирайте с лешници или какаови зърна⁣