Go Back Email Link

Домашен пастет

Този домашен пастет е толкова нежен и сочен, че всеки ще си оближе пръстите. Може да го приготвите с различен вид черен дроб.
Подготовка 10 minutes
Приготвяне 1 hour

Съставки
  

  • 300 г черен дроб телешки, пилешки или свински⁣⁣
  • 2 бр моркова⁣⁣
  • 1 глава лук ⁣⁣
  • 1 с. л. гхи⁣⁣
  • 50 мл черено вино ⁣⁣
  • 200-300 мл костен бульон или вода⁣⁣
  • сол⁣⁣
  • черен пипер⁣⁣
  • сушени билки⁣⁣
  • прясна мащерка

Начин на приготвяне
 

  • Нарежете лука на шайби, а моркова на ситно (може да се мине и на ренде тип Borner) ⁣⁣
  • Нарежете дроба на по-малки парчета и сложете всичко в тенджера с маслото, за да се запечата⁣⁣
  • Добавете бульона, виното и подправки и гответе на по-ниска температура до готовност⁣⁣
  • Времето зависи от размера на дроба, но е най-добре да го опитате и да прецените кога е готов 🙂
  • Блендирайте всичко без течността (или съвсем малко от нея) до хомогенна смес. Ако оставите част от дроба за хапване, оставете бульона, а в противен случай го запазете в хладилник за следващо готвене.

Бележки

Аз лично приготвих дроба и част от него блендирах за пастет, а другата част директно беше хапната като манджа :)) ⁣⁣