Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Лятна лазаня
Идеята се базира на лазаня, но корите са от тиквички. Май го наричат и лятна мусака? Много по-леко, лятно и супер вкусно!
Принтирай рецептата
Подготовка
15
minutes
mins
Приготвяне
1
hour
hr
Вид
Основни ястия
Порции
4
порции
Съставки
тиквички
кайма* или гъби за вегетариански вариант
моркови
лук
гхи
доматен сос
сол
пипер
босилек и мащерка или други подправки по избор
пармезан
кашкавал или моцарела по желание
Начин на приготвяне
В тенджера задушете лука и морковите с маслото гхи. Добавете каймата и разбъркайте добре. Добавете доматения сос и гответе почти до готовност
/ако решите да направите вегетариански вариант, добавете повече гъби + други зеленчуци по желание (като патладжан например)/
Нарежете тиквичките на ленти (не много тънки) и наредете на дъното на тава
Сложете от плънката, поръсете с пармезан и редувайте слоевете
Запечете за около 20 минути, докато тиквичките омекнат - няма нужда да се готви много дълго, за да не се разкашкат тиквичките
Малко преди да е готова, добавете моцарела или пармезан по желание и запечете, за да хване загар
Бележки
използвам телешка кайма от пасищно отглеждани животни // ако купувате от магазина, помолете да я смелят пред вас