Go Back Email Link

Шоколадова торта

Супер вкусна, ароматна, наситена, но не прекалено тежка шоколадова торта без глутен. С крем от авокадо и какао. Просто перфектна!
Вид Торта
Порции 10 парчета

Съставки
  

Блат

  • 3 бр яйца
  • 50 г кокосово масло
  • 100 г захар от фурми / кокосова
  • 70 г рожков или какао
  • 150 мл кокосово мляко или друго
  • 100 г брашно овесено, бадемово или друго
  • 50 г кленов сироп
  • сол

Крем

  • 2 бр авокадо
  • 1 бр банан
  • 50 г какао / рожков
  • 50 г мед / кленов сироп

Декорация

  • 50 г шоколад
  • 50 г кокосово мляко от кен сметана

Начин на приготвяне
 

  • В купа смесете всички съставки за блата
  • Разпределете във форма за торта (на снимката е използвана форма с диаметър 20 см)
  • Изпечете за около 20 минути на 180 градуса / до готовност
  • Изчакайте да се охлади напълно
  • Блендирайте авокадо, банан, какао, подсладител по избор и при нужда малко кокосова сметана (с нея става по-пухкаво)
  • Разпределете крема върху блата и охладете в хладилник
  • След като стегне, може да залеете с шоколадов ганаш: 1:1 -> 50 г шоколад с 50 г кокосово мляко от кен