Шоколадова торта
Супер вкусна, ароматна, наситена, но не прекалено тежка шоколадова торта без глутен. С крем от авокадо и какао. Просто перфектна!
Блат
- 3 бр яйца
- 50 г кокосово масло
- 100 г захар от фурми / кокосова
- 70 г рожков или какао
- 150 мл кокосово мляко или друго
- 100 г брашно овесено, бадемово или друго
- 50 г кленов сироп
- сол
Крем
- 2 бр авокадо
- 1 бр банан
- 50 г какао / рожков
- 50 г мед / кленов сироп
Декорация
- 50 г шоколад
- 50 г кокосово мляко от кен сметана
В купа смесете всички съставки за блата
Разпределете във форма за торта (на снимката е използвана форма с диаметър 20 см)
Изпечете за около 20 минути на 180 градуса / до готовност
Изчакайте да се охлади напълно
Блендирайте авокадо, банан, какао, подсладител по избор и при нужда малко кокосова сметана (с нея става по-пухкаво)
Разпределете крема върху блата и охладете в хладилник
След като стегне, може да залеете с шоколадов ганаш: 1:1 -> 50 г шоколад с 50 г кокосово мляко от кен