Пица с блат от карфиол
Любимата пица с блат от карфиол - бърза, лесна, хранителна и най-вече вкусна!
Подготовка 30 minutes mins
Приготвяне 20 minutes mins
- 300 г карфиол
- 1 бр яйце
- 50 г твърд кашкавал*
- сол пипер, риган / други подправки
Блендирайте или настържете карфиола на ситно -> отцедете го с ръце или кърпа, за да може да пусне излишната вода
Настържете кашкавала / моцарелата на ренде
Добавете 1 яйце и разбъркайте всичко добре
Разпределете върху хартия за печене - при мен се получиха 2 бр
Изпечете в предварително загрята фурна за около 15 минути или докато хване лек загар - може да обърнете, за да е равномерно запечена
Добавете доматен сос и топинг по избор - може да използвате авокадо, зеленчуци и всичко, което обичате
Ако добавите още кашкавал отгоре, запечете, за да се разтопи