Go Back Email Link

Функционална супа

Функционална супа за чревното здраве! Защо? Отговорът е в ключовите съставки:⁣⁣· костен бульон⁣· куркума⁣· джинджифил⁣· моркови⁣
Подготовка 1 hour
Приготвяне 30 minutes
Вид Супа
Порции 6 порции

Съставки
  

  • 10 бр морков
  • 1/2 глава карфиол⁣
  • 1 сладък картоф⁣
  • 2 глави лук или праз⁣
  • 700 мл костен бульон⁣
  • 3 с. л. масло гхи⁣
  • 15 г пресен корен куркума⁣
  • 20 г пресен корен джинджифил⁣
  • 2-3 с. л. хранителна мая по желание⁣
  • мащерка⁣
  • сол⁣
  • черен пипер⁣

Начин на приготвяне
 

  • Измийте добре морковите, разбъркайте с малко мазнина, сол и 1 с. л. кленов сироп или мед⁣
  • Наредете върху хартия за печене и изпечете на 180-200 градуса до готовност⁣
  • Когато морковите са готови, блендирайте с куркумата и джинджифила и преместете в тенджера⁣
  • Добавете карфиола на розички, лука на по-едри парчета и бульона⁣
  • Добавете подправките⁣
  • Варете около 20 минути или докато зеленчуците омекнат напълно⁣
  • Блендирайте отново⁣
  • Добавете маслото и разбъркайте добре⁣
  • Идеи за сервиране: козе сирене (сирене от кашу), сметана (кокосова сметана), ядки - орехи или кедрови ядки + рукола⁣⁣

Бележки

ако блендерът ви стане жълт, не се притеснявайте - от куркумата е 😉

по желание може да добавите още зеленчуци - тиква, броколи, тиквичка и т.н. ⁣