Go Back Email Link

Шоколадова торта

Най-най-вкусната и много, много шоколадова торта! Тя е не просто вкусна, но и без глутен и веган. Плътна, наситена, ароматна!
Подготовка 2 hours
Приготвяне 5 hours
Вид Торта
Порции 16 порции
Калории 510 kcal

Съставки
  

Блат

  • 2 бр банана⁣⁣⁣
  • 50 г бадемов / лешников тахан⁣⁣⁣
  • 100 г кленов сироп⁣⁣⁣
  • 100 г кокосова захар⁣⁣⁣
  • 300 мл кокосово или овесено мляко⁣⁣⁣
  • 100 г какао⁣⁣⁣
  • 200 г бадемово брашно⁣⁣⁣
  • 200 г овесено брашно⁣⁣⁣
  • 1 ч. л. бакплувер⁣⁣⁣
  • 1/2 ч. л. сол⁣⁣⁣

Крем

  • 3 кена ⁣кокосово мляко от хладилник⁣⁣⁣
  • 150 г шоколад⁣⁣⁣
  • 100 г бадемов / лешников тахан⁣⁣⁣
  • 1/2 сок лимон⁣⁣⁣
  • 50 г какао⁣⁣⁣
  • 50 г кленов сироп⁣⁣⁣
  • 1/2 ч. л. сол⁣⁣⁣
  • 50 г шоколад⁣⁣⁣

Начин на приготвяне
 

  • Намачкайте бананите и смесете с тахана, кленовия сироп и млякото⁣⁣⁣
  • В отделна купа смесете сухите съставки, добавете към мокрите и разбъркайте⁣⁣⁣
  • Разпределете във форма за торта и изпечете за около 30 минути⁣⁣⁣
  • Охладете много добре (дори в хладилник)⁣⁣⁣
  • Разрежете блата на две с остър нож⁣⁣⁣
  • Използвайте твърдата част на 3 кена с кокосово мляко⁣⁣⁣
  • Разтопете шоколада на водна баня⁣⁣⁣
  • Смесете всички съставки в купа. Охладете за няколко часа⁣⁣⁣
  • Използвайте формата за торта отново и върху първия блат поставете 1/2 от⁣⁣⁣ крема, след това втория блат и крема. Охладете за 1 нощ⁣⁣⁣
  • Отделете от формата за торта, измажете с остър нож и декорирайте⁣⁣⁣