Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Веган тирамису
Нестандартна рецепта за тирамису - веган & без глутен. Крайният резултат прилича повече на торта или пастичка и е супер вкусен!
Принтирай рецептата
Подготовка
40
minutes
mins
Приготвяне
2
hours
hrs
Вид
Десерт
Порции
10
порции
Съставки
Блат
250
г
овесено брашно
80
г
оризово брашно
150
г
кокосова захар
240
мл
овесено или кокосово мляко
120
г
ябълково пюре
50
г
мазнина - кокосово масло или друга
1/2
ч. л.
сода +
1
ч. л.
ябълков оцет
1
ч. л.
сол
Крем
500
г
кокосово мляко
гъстата част от 2 кена или кокосовата сметана на Metro
50
мл
кленов сироп
За сглобяване
150
мл
кафе
100
мл
вино Марсала или ром
50
мл
вода
Начин на приготвяне
Блат
Разбъркайте съставките за блата в купа до хомогенна смес
Разпределете в 2 малки тавички (размер 30 х 30 е оптимален) върху хартия за печене
Стремете се блатът да е сравнително тънък
Изпечете за 25 минути на 160 градуса или до лек загар
Охладете добре
Крем
През това време разбийте кокосовата сметана с миксер като добавите подсладителя - може да използвате маскарпоне или друг продукт по избор
Оставете в хладилник да се охлади
Сглобяване
Нарежете блата на тънки ленти (тип бишкоти като форма)
Пригответе сместа от кафе и алкохол
Потопете всяка бишкота за кратко в сместа и наредете на дъното на същата тавичка
Разпределете 1/2 от крема
Останалите бишкоти (отново потопени в кафето) и след това останалия крем
Охладете за няколко часа или 1 нощ
Преди сервиране, поръсете с какао
Бележки
може да замените кокосовата захар с тръстикова захар // млякото с друго по избор // кокосовото масло с друга мазнина