Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Сурова торта с боровинки
Лека и ароматна сурова лятна торта с дъх на боровинки и аромат на бял шоколад. Тази сурова торта е изключително лека и свежа и ще ви впечатли
Принтирай рецептата
Подготовка
15
minutes
mins
Приготвяне
2
hours
hrs
Вид
Десерт
Порции
12
порции
Съставки
Основа
150
г
бадеми
100
г
фурми
около 10 бр
50
г
кокосово масло
Крем
300
г
боровинки*
2
кен
пълномаслено кокосово мляко
120
г
кленов сироп
или мед
100
г
какаово масло
10
г
желатин или агар
1/2
сок
портокал
Декорация
боровинки
бял шоколад
натрошени какаови зърна
Начин на приготвяне
Блендирайте съставките за основата и разпределете във форма за торта (с диаметър около 20 см)
За крема разтопете какаовото масло на водна баня и блендирайте всичко без желатина до хомогенна смес
Смесете желатина с 2-3 с.л. от сместа и разбъркайте добре, докато набъбне
След това затоплете на котлон, докато се разтопи
Добавете към сместа и блендирайте
Алтернативно за веган вариант може да използвате агар-агар според инструкциите на опаковката
Разпределете крема върху основата и приберете в хладилник за няколко часа
След като тортата е стегнала, може да декорирате с разтопен на водна баня бял шоколад и боровинки
Бележки
боровинките може да се заменят с други сезонни плодове