Go Back Email Link

Сурова торта с боровинки

Лека и ароматна сурова лятна торта с дъх на боровинки и аромат на бял шоколад. Тази сурова торта е изключително лека и свежа и ще ви впечатли
Подготовка 15 minutes
Приготвяне 2 hours
Вид Десерт
Порции 12 порции

Съставки
  

Основа

  • 150 г бадеми⁣
  • 100 г фурми около 10 бр⁣
  • 50 г кокосово масло⁣

Крем

  • 300 г боровинки*⁣
  • 2 кен пълномаслено кокосово мляко⁣ ⁣
  • 120 г кленов сироп⁣ или мед⁣
  • 100 г какаово масло⁣⁣
  • 10 г желатин или агар⁣⁣
  • 1/2 сок портокал⁣

Декорация

  • боровинки⁣
  • бял шоколад⁣
  • натрошени какаови зърна⁣

Начин на приготвяне
 

  • Блендирайте съставките за основата и разпределете във форма за торта (с диаметър около 20 см)⁣
  • За крема разтопете какаовото масло на водна баня и блендирайте всичко без желатина до хомогенна смес⁣
  • Смесете желатина с 2-3 с.л. от сместа и разбъркайте добре, докато набъбне⁣
  • След това затоплете на котлон, докато се разтопи⁣
  • Добавете към сместа и блендирайте⁣
  • Алтернативно за веган вариант може да използвате агар-агар според инструкциите на опаковката⁣
  • Разпределете крема върху основата и приберете в хладилник за няколко часа⁣
  • След като тортата е стегнала, може да декорирате с разтопен на водна баня бял шоколад и боровинки⁣

Бележки

боровинките може да се заменят с други сезонни плодове⁣⁣