Ризото със сушени домати
Изключително кремообразно ризото с домашно сушени чери домати! В комбинация с подправки на Kotanyi + много пармезан и завършек от див лук
Подготовка 5 minutes mins
Приготвяне 20 minutes mins
- 1 чаша ориз Арборио или друг сорт
- 9-10 бр сушени домати
- 200 г пармезан или грана падано
- 200 г кокосова сметана от кен
- 1/2 ч. л. морска сол Kotanyi
- 1/2 ч. л. Рустикана Kotanyi
- 1/2 ч. л. пипер меланж Kotanyi
- 1 с. л. сушен див лук Kotanyi
Сварете ориза според указанията (обикновено е 1:2 с вода)
В дълбок тиган добавете кокосовата сметана и сушени домати - може да ги нарежете, ако са много едри
Добавете сварения ориз и разбъркайте
Овкусете с подправките и гответе още няколко минути, докато оризът поеме. Добавете и половината настърган пармезан и разбъркайте, за да се разтопи
Сервирайте в дълбока чиния, поръсете с див лук и още пармезан