Изцедете портокалов сок и смесете 1 пакетче желатин (10 г) с 3 с. л. от сока и го оставете за 2-3 минути, докато набъбне. Поставете на котлон и загрейте, за да се разтопи
Смесете с останалия портокалов сок и кленов сироп и разпределете в малка форма с диаметър около 15 см. Оставете в хладилник, за да стегне - трябва да стане твърдо.
Блендирайте съставките за основата и изпечете във форма с диаметър 20 см на 180 градуса за 15 минути
След като портокаловата смес е стегнала и е твърда и желирана, внимателно отделете от формата и поставете в центъра на по-голямата форма, върху основата
Блендирайте съставките за крема, като отново смесите желатина с 3 с.л вода, за да набъбне, а след това го загреете
Внимателно излейте кокосовия крем около желирания портокалов слой, така че да го покрие и приберете в хладилник
Най-добре оставете за цяла нощ, за да стегне напълно
Може да използвате и по-малка форма, за да стане по-висока торта; в този случай направете желирания слой в по-малка форма, например 10 см
За карамеловия топинг, затоплете кокосов крем с кленов сироп, кокосова захар и кокосово мляко, докато стане еднородна смес и полейте тортата
Приберете в хладилник, за да стегне леко карамелът
Декорирайте с портокал и кокосово брашно за ефект “пудра захар”