Go Back Email Link

Чийзкейк барчета крем Брюле

Това е нещо феноменално с невероятен аромат на бурбонска ванилия от ферментиралата паста с ванилия healthylicious (в момента налична само в малък размер). Тези барчета представляват мини чийзкейк крем Брюле, тоест маслена бисквитена основа с невероятен чийзи крем и завършек от хрупкава, карамелизирана коричка. 
Вид Чийзкейк

Съставки
  

Основа

  • 120 г бисквити*
  • 60 г масло

Крем

  • 450 г крема сирене
  • 200 г захар (тръстикова ии кокосова)
  • 60 г сметана (кокосова или животинска)
  • 2 бр яйца
  • 1 бр жълтък
  • 2 ч. л. паста бурбонска ванилия healthylicious
  • ½ ч. л. сол

Декорация

  • 50 г захар за поръсване 

Начин на приготвяне
 

Основа

  • Натрошете бисквитите
  • Смесете с маслото, разпределете на дъното на форма и изпечете за 8-10 минути на 180 градуса

Крем

  • С миксер разбийте крема сиренето и добавете захарта
  • Добавете яйцата, ванилията и солта и разбийте
  • Изсипете върху основата и изпччете за около 30 минути
  • В средата трябва да е леко сурово - да се мърда
  • Охладете за поне 3-4 часа
  • Разрежете на парчета
  • Поръсете със захар и карамелизирайте

Бележки

За лесни домашни бисквити без глутен:
  • 100 г овесено или друго брашно
  • 50 г тахан по избор (използвах кокосов)
  • 70 г кокосов нектар или кленов сироп
 
Смесете всички съставки до хомогенна смес. Разпределете върху хартия за печене като тънък слой. Изпечете за около 10 минути до лек загар. Охладете добре. Натрошете като бисквити