Козуначен тарт
След Великден обикновено ни остават доста варени яйца и козунаци. Споделяла съм ви най-класическото предложение за крем карамел с козунак, а днес ви споделям и идея за козуначен тарт с козунак в основата
Подготовка 20 minutes mins
Приготвяне 2 hours hrs
Основа
- 700 г стар козунак може и повече или по-малко: колкото имате
- 100 г масло
Крем
- 800 г кокосова сметана или гъсто кисело мляко
- 100 г мед или друг подсладител
- 20 г желатин
- щипка ванилия
- по желание: махлеб или есенция портокал например любим великденски аромат по избор + ако искате стафиди или шоколадови капки
Натрошете козунака и смесете с маслото
Разпределете във форма и изпечете за около 20-30 минути на 180 градуса (използвах голяма форма, около 30 см)
Охладете основата
Блендирайте всички съставки за крема
Изсипете върху основата и охладете за няколко часа (може да намажете основата с мармалад за великденски ефект)
Декорирайте и сервирайте