Go Back Email Link

Козуначен тарт

След Великден обикновено ни остават доста варени яйца и козунаци. Споделяла съм ви най-класическото предложение за крем карамел с козунак, а днес ви споделям и идея за козуначен тарт с козунак в основата
Подготовка 20 minutes
Приготвяне 2 hours
Вид Козунак
Порции 10 парчета

Съставки
  

Основа

  • 700 г стар козунак може и повече или по-малко: колкото имате
  • 100 г масло

Крем

  • 800 г кокосова сметана или гъсто кисело мляко
  • 100 г мед или друг подсладител
  • 20 г желатин
  • щипка ванилия
  • по желание: махлеб или есенция портокал например любим великденски аромат по избор + ако искате стафиди или шоколадови капки

Начин на приготвяне
 

  • Натрошете козунака и смесете с маслото
  • Разпределете във форма и изпечете за около 20-30 минути на 180 градуса (използвах голяма форма, около 30 см)
  • Охладете основата
  • Блендирайте всички съставки за крема
  • Изсипете върху основата и охладете за няколко часа (може да намажете основата с мармалад за великденски ефект)
  • Декорирайте и сервирайте