Go Back Email Link

Безглутенов козунак

Този козунка е без глутен - ароматен, пухкав, наподобяващ кекс, с много великденски аромат! Ще ви хареса със сигурност!
Подготовка 10 minutes
Приготвяне 50 minutes
Вид Козунак
Порции 12 парчета

Съставки
  

  • 5 бр яйца
  • 150 г захар
  • 100 мл зехтин или кокосово масло
  • 100 мл течност като вода/мляко/сок
  • 150 г оризово брашно
  • 150 г овесено брашно
  • 1/2 ч. л. сода
  • 1/2 ч. л. оцет
  • 1/4 ч. л. сол
  • 150 г стафиди
  • 2 с. л. портокалови кори
  • 1 с. л. махлеб
  • 2-3 капки есенция
  • пълнеж мармалад

Начин на приготвяне
 

  • Накиснете стафидите в ром по желание
  • Загрейте фурната на 180 градуса
  • Смесете всички съставки без пълнежа до хомогенна смес
  • Разпределете половината смес във форма за хляб
  • Добавете пълнежа - по избор и колкото прецените
  • Изсипете и останалата част от сместа
  • Изпечете на 180 градуса за 40-50 минути или до суха клечка
  • Охладете
  • По желание поръсете с кокосово брашно за ефект "пудра захар"