Безглутенов козунак
Този козунка е без глутен - ароматен, пухкав, наподобяващ кекс, с много великденски аромат! Ще ви хареса със сигурност!
Подготовка 10 minutes mins
Приготвяне 50 minutes mins
- 5 бр яйца
- 150 г захар
- 100 мл зехтин или кокосово масло
- 100 мл течност като вода/мляко/сок
- 150 г оризово брашно
- 150 г овесено брашно
- 1/2 ч. л. сода
- 1/2 ч. л. оцет
- 1/4 ч. л. сол
- 150 г стафиди
- 2 с. л. портокалови кори
- 1 с. л. махлеб
- 2-3 капки есенция
- пълнеж мармалад
Накиснете стафидите в ром по желание
Загрейте фурната на 180 градуса
Смесете всички съставки без пълнежа до хомогенна смес
Разпределете половината смес във форма за хляб
Добавете пълнежа - по избор и колкото прецените
Изсипете и останалата част от сместа
Изпечете на 180 градуса за 40-50 минути или до суха клечка
Охладете
По желание поръсете с кокосово брашно за ефект "пудра захар"