Go Back Email Link

Шоколадови барчета

Веган безглутенови шоколадови барчета с 3 съставки! Една вкусна и много, много бърза рецепта. Чудесни за леко подслаждане 👌🏻
Подготовка 10 minutes
Приготвяне 30 minutes
Вид Десерт
Порции 8 броя

Съставки
  

  • 150 г фурми ⁣
  • 25 г какао / рожков⁣
  • 50 г кокосово брашно⁣
  • бял шоколад използвам на Гайо

Начин на приготвяне
 

  • Почистете фурмите и смелете в блендер до хомогенна смес. Използвам иранските фурми, които са в кутии и са меки и сочни. Не съм сигурна, че тази рецепта би се получила с друг вид фурми, които са сухи⁣
  • Добавете какаото и кокосовото брашно и разбъркайте, докато се получи меко тесто⁣
  • Оформете като правоъгълник върху хартия за печене и оставете във фризер за няколко часа. Нареже с остър нож на правоъгълници, когато стегне⁣
  • Разтопете бял шоколад на водна баня. Потопете всяко барче в шоколад (или го залейте с лъжичка) и изчакайте да стегне⁣
  • На мен лично ми харесва да ги съхранявам във фризер - могат да се консумират директно, тъй като фурмите не замръзват⁣