Шоколадови барчета
Веган безглутенови шоколадови барчета с 3 съставки! Една вкусна и много, много бърза рецепта. Чудесни за леко подслаждане 👌🏻
Подготовка 10 minutes mins
Приготвяне 30 minutes mins
- 150 г фурми
- 25 г какао / рожков
- 50 г кокосово брашно
- бял шоколад използвам на Гайо
Почистете фурмите и смелете в блендер до хомогенна смес. Използвам иранските фурми, които са в кутии и са меки и сочни. Не съм сигурна, че тази рецепта би се получила с друг вид фурми, които са сухи
Добавете какаото и кокосовото брашно и разбъркайте, докато се получи меко тесто
Оформете като правоъгълник върху хартия за печене и оставете във фризер за няколко часа. Нареже с остър нож на правоъгълници, когато стегне
Разтопете бял шоколад на водна баня. Потопете всяко барче в шоколад (или го залейте с лъжичка) и изчакайте да стегне
На мен лично ми харесва да ги съхранявам във фризер - могат да се консумират директно, тъй като фурмите не замръзват