Кейк с бял шоколад
Лек веган кейк с бял шоколад и кокосово мляко. Този десерт е много, ама много вкусен! Не е тежък, а е достатъчно шоколадов.
Подготовка 30 minutes mins
Приготвяне 2 hours hrs
Основа
- 200 г овесени ядки или овесено брашно
- 50 г кокосово масло
- 50 г кленов сироп или кокосов сироп
- 1/4 ч. л. сол
- малко вода при нужда до хомогенна смес
Крем
- 1 кен кокосово мляко
- 100 г бял шоколад използвам Гайо
- 50 г какаово масло съвет: не заменяйте с кокосово, за да може да има по-шоколадов вкус
- 10 г желатин или агар-агар
- шепа сушени бели черници
Смесете всички съставки за основата и разпределете в подходяща форма - може да използвате кръгла форма за тарт или тавичка
Изпечете за около 15 минути или до лек загар
Поставете кокосовото мляко, шоколада и какаовото масло в тенджерка и затоплете, докато се разтопи напълно
Смесете желатина с 2 с. л. вода, докато набъбне
Добавете към горещата смес и разбъркайте
Добавете сушените бели черници
Разпределете върху основата
Охладете за няколко часа, докато стегне
Декорирайте със сезонни плодове