Go Back Email Link

Кейк с бял шоколад

Лек веган кейк с бял шоколад и кокосово мляко. Този десерт е много, ама много вкусен! Не е тежък, а е достатъчно шоколадов.
Подготовка 30 minutes
Приготвяне 2 hours
Вид Десерт
Порции 10 порции

Съставки
  

Основа

  • 200 г овесени ядки или овесено брашно⁣⁣
  • 50 г кокосово масло⁣⁣
  • 50 г кленов сироп или кокосов сироп⁣⁣
  • 1/4 ч. л. сол ⁣⁣
  • малко вода при нужда до хомогенна смес⁣

Крем

  • 1 кен кокосово мляко⁣
  • 100 г бял шоколад използвам Гайо⁣
  • 50 г какаово масло съвет: не заменяйте с кокосово, за да може да има по-шоколадов вкус⁣
  • 10 г желатин или агар-агар⁣
  • шепа сушени бели черници

Начин на приготвяне
 

  • Смесете всички съставки за основата и разпределете в подходяща форма - може да използвате кръгла форма за тарт или тавичка ⁣
  • Изпечете за около 15 минути или до лек загар⁣
  • Поставете кокосовото мляко, шоколада и какаовото масло в тенджерка и затоплете, докато се разтопи напълно⁣
  • Смесете желатина с 2 с. л. вода, докато набъбне⁣
  • Добавете към горещата смес и разбъркайте⁣
  • Добавете сушените бели черници⁣
  • Разпределете върху основата ⁣
  • Охладете за няколко часа, докато стегне⁣
  • Декорирайте със сезонни плодове⁣