Go Back Email Link

Тиквена торта⁣

Веган, сурова, безглутенова тиквена торта. Перфектна за есенния сезон. Невероятно вкусна. Не щадете канелата и не заменяйте какаовото масло ✨
Подготовка 30 minutes
Приготвяне 2 hours
Вид Десерт
Порции 8 порции

Съставки
  

Основа (форма с ⌀20 см)

  • 200 г сушени сливи или фурми⁣
  • 100 г овесени ядки или ядки по избор⁣
  • 50 г кокосово масло⁣

Крем

  • 500 г печена тиква⁣
  • 1 кен кокосово мляко⁣
  • 100 г мед / кленов сироп⁣
  • 100 г какаово масло⁣
  • 10 г желатин или агар⁣
  • 2 с. л. канела⁣

Начин на приготвяне
 

  • Блендирайте съставките за основата
  • Разпределете във форма за торта⁣
  • Смесете желатина с 2 с. л. вода, докато набъбне⁣
  • Разтопете какаовото масло на водна баня и добавете желатина⁣
  • Блендирайте предварително изпечена тиква с кен кокосово мляко, мед и разтопеното масло⁣
  • Разпределете върху основата⁣
  • Охладете за няколко часа, докато стегне⁣
  • Декорирайте и поднесете⁣