Тиквена торта
Веган, сурова, безглутенова тиквена торта. Перфектна за есенния сезон. Невероятно вкусна. Не щадете канелата и не заменяйте какаовото масло ✨
Подготовка 30 minutes mins
Приготвяне 2 hours hrs
Основа (форма с ⌀20 см)
- 200 г сушени сливи или фурми
- 100 г овесени ядки или ядки по избор
- 50 г кокосово масло
Крем
- 500 г печена тиква
- 1 кен кокосово мляко
- 100 г мед / кленов сироп
- 100 г какаово масло
- 10 г желатин или агар
- 2 с. л. канела
Блендирайте съставките за основата
Разпределете във форма за торта
Смесете желатина с 2 с. л. вода, докато набъбне
Разтопете какаовото масло на водна баня и добавете желатина
Блендирайте предварително изпечена тиква с кен кокосово мляко, мед и разтопеното масло
Разпределете върху основата
Охладете за няколко часа, докато стегне
Декорирайте и поднесете