Go Back Email Link

Безглутенова пица със сирена

Вкусна и лесна пица с блат от сладък картоф. Хрупкава & ароматна! С добавен колаген в блата за допълнителен протеин.
Подготовка 1 hour
Приготвяне 30 minutes
Вид Основни ястия
Порции 1 порция

Съставки
  

  • 150 г изпечен сладък картоф⁣
  • 20 г кокосово брашно⁣
  • 10 г колаген или протеин на прах*⁣
  • сол + подправки⁣

Начин на приготвяне
 

  • Изпечете предварително сладък картоф като го сложите цял във фурната на 160-170 градуса за поне 40 минути и дори повече, най-често го правя от предната вечер и го използвам студен - така е по-лесен за оформяне
  • Намачкайте картофа и добавете брашното и подправките. Съвсем лесно се оформя тесто, което дори не е лепкаво
  • Върху хартия за печене оформете тънък блат с ръце
  • Изпечете в предварително загрята фурна на 150-160 градуса за около 15 минути
  • След това с помощта на дъска или чиния го обърнете. Върнете във фурната за около 10-тина минути, за да се запече и от другата страна
  • Добавете топинг по желание // във видеото използвам авокадо и домашно песто за намазване, артишок и няколко вида сирена: овчи кашкавал и сирене Багри + пармезан, каперси, както и рукола за свежест

Бележки

Не увеличавайте градусите на фурната, защото може да изгори бързо