Изпечете предварително сладък картоф като го сложите цял във фурната на 160-170 градуса за поне 40 минути и дори повече, най-често го правя от предната вечер и го използвам студен - така е по-лесен за оформяне
Намачкайте картофа и добавете брашното и подправките. Съвсем лесно се оформя тесто, което дори не е лепкаво
Върху хартия за печене оформете тънък блат с ръце
Изпечете в предварително загрята фурна на 150-160 градуса за около 15 минути
След това с помощта на дъска или чиния го обърнете. Върнете във фурната за около 10-тина минути, за да се запече и от другата страна
Добавете топинг по желание // във видеото използвам авокадо и домашно песто за намазване, артишок и няколко вида сирена: овчи кашкавал и сирене Багри + пармезан, каперси, както и рукола за свежест
Бележки
Не увеличавайте градусите на фурната, защото може да изгори бързо