Риба с бадемова коричка & джинджифилов ориз
Ароматна бяла риба с хрупкава коричка от бадеми и пармезан... мммм ! Върху пухкав ориз басмати с аромат на джинджифил и лайм.
Подготовка 15 minutes mins
Приготвяне 30 minutes mins
Риба
- 2 филета лаврак
- 50 г сурови бадеми
- 20 г пармезан
- 1 с. л. масло
- сол
- черен пипер
Ориз
- 100 г ориз басмати
- 30 г бадеми
- 1 бр лайм
- пресен джинджифил
- 100 мл кокосово мляко от кен
- 100 мл вода
- 1 с. л. кимион на зърна
- 1 ч. л. сол
Риба
Загрейте фурната на 180 градуса
Овкусете филетираната риба със сол и пипер
Загрейте маслото в тиган
Запечатайте рибата от двете страни
Блендирайте бадемите с пармезана и щипка сол
Поръсете рибата със сместа като направите плътна коричка
Допечете във фурна за около 10-15 минути или до приятен загар
Ориз
Поставете ориза басмати в тенджерка и залейте със 100 мл вода и 100 мл кокосово мляко
Настържете около 15 г пресен джинджифил на ситно ренде
Настържете и кората на 1/2 лайм
Добавете солта, джинджифила, кората лайм и сока на 1/2 лайм
Варете на слаб огън, докато поеме цялата течност
Нарежете бадемите на ситно
След като оризът е сварен, добавете бадемите и кимиона
Разбъркайте добре