Go Back Email Link

Риба с бадемова коричка & джинджифилов ориз

Ароматна бяла риба с хрупкава коричка от бадеми и пармезан... мммм ! Върху пухкав ориз басмати с аромат на джинджифил и лайм.
Подготовка 15 minutes
Приготвяне 30 minutes
Вид Основни ястия
Порции 2 порции

Съставки
  

Риба

  • 2 филета лаврак
  • 50 г сурови бадеми
  • 20 г пармезан
  • 1 с. л. масло
  • сол
  • черен пипер

Ориз

  • 100 г ориз басмати
  • 30 г бадеми
  • 1 бр лайм
  • пресен джинджифил
  • 100 мл кокосово мляко от кен
  • 100 мл вода
  • 1 с. л. кимион на зърна
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне
 

Риба

  • Загрейте фурната на 180 градуса
  • Овкусете филетираната риба със сол и пипер
  • Загрейте маслото в тиган
  • Запечатайте рибата от двете страни
  • Блендирайте бадемите с пармезана и щипка сол
  • Поръсете рибата със сместа като направите плътна коричка
  • Допечете във фурна за около 10-15 минути или до приятен загар

Ориз

  • Поставете ориза басмати в тенджерка и залейте със 100 мл вода и 100 мл кокосово мляко
  • Настържете около 15 г пресен джинджифил на ситно ренде
  • Настържете и кората на 1/2 лайм
  • Добавете солта, джинджифила, кората лайм и сока на 1/2 лайм
  • Варете на слаб огън, докато поеме цялата течност
  • Нарежете бадемите на ситно
  • След като оризът е сварен, добавете бадемите и кимиона
  • Разбъркайте добре

Сервиране

  • Сервирайте като направите канапе от ориз и поставите рибата
  • Декорирайте с пресен магданоз