Go Back Email Link

Палачинки с тиква и морков

Есенни палачинки без глутен с тиква и морков - Префектни за закуска през уикенда и през седмицата. Събрали в себе си есенните аромати 🎃🥕⁣
Подготовка 15 minutes
Приготвяне 10 minutes
Вид Закуска
Порции 2 порции

Съставки
  

  • 100 г печена тиква⁣
  • 1 бр морков⁣
  • 1 бр яйце⁣
  • 70 г брашно овесено, бадемово или друго по избор⁣
  • 100 мл течност мляко, чай, сок и т.н. ⁣
  • 1 ч. л. канела⁣
  • 1/2 ч. л. сол⁣
  • 1/2 ч. л. бакплувер⁣

Начин на приготвяне
 

  • Намачкайте изпечената или сварена тиква⁣
  • Настържете моркова на ренде⁣
  • Разбъркайте добре и добавете яйцето и течността⁣
  • Добавете брашното, подправките и разбъркайте до хомогенна смес⁣
  • Изпечете малки палачинки в незалепващ тиган на средна степен (при нужда намажете с масло)⁣
  • Декорирайте с пресни плодове, кленов сироп и гранола⁣