Палачинки с тиква и морков
Есенни палачинки без глутен с тиква и морков - Префектни за закуска през уикенда и през седмицата. Събрали в себе си есенните аромати 🎃🥕
Подготовка 15 minutes mins
Приготвяне 10 minutes mins
- 100 г печена тиква
- 1 бр морков
- 1 бр яйце
- 70 г брашно овесено, бадемово или друго по избор
- 100 мл течност мляко, чай, сок и т.н.
- 1 ч. л. канела
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. бакплувер
Намачкайте изпечената или сварена тиква
Настържете моркова на ренде
Разбъркайте добре и добавете яйцето и течността
Добавете брашното, подправките и разбъркайте до хомогенна смес
Изпечете малки палачинки в незалепващ тиган на средна степен (при нужда намажете с масло)
Декорирайте с пресни плодове, кленов сироп и гранола