Go Back Email Link

Мъфини с шоколад

Меки и ароматни безглутенови мъфини с тиква и парченца шоколад! Сочни и вкусни! Използвам микс коледни подправки, които допринасят за вкуса
Подготовка 1 hour
Приготвяне 40 minutes
Вид Мъфини
Порции 6 порции

Съставки
  

  • 200 г печена тиква
  • 60 г кленов сироп
  • 50 г фъстъчено масло или бадемов тахан
  • 120 мл мляко по избор - кокосово бадемово или друго
  • 1 бр яйце
  • 200 г овесени ядки без глутен
  • 1 ч. л. цейлонска канела
  • 1 ч. л. микс подправки
  • 1 ч. л. бакплувер + 1/2 ч. л. ябълков оцет
  • 1/2 ч. л. сол
  • 100 г черен шоколад

Начин на приготвяне
 

Предварително

  • Изпечете предварително тиква и намачкайте като пюре

Мъфини

  • Блендирайте овесените ядки до фино брашно
  • Смесете всички съставки без шоколада до хомогенна смес като добавите оцета върху бакплувера, за да се активира
  • Натрошете шоколада и добавете към сместа
  • Разпределете във формички за мъфини
  • Изпечете за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна