Go Back Email Link

Торта с бял шоколад и червени боровинки

Тази торта с червени боровинки е изключително лека и нежна. С наситен вкус на бял шоколад и лека кисела нотка от плодовете.
Подготовка 2 hours
Приготвяне 1 hour
Вид Торта
Порции 12 порции
Калории 550 kcal

Съставки
  

Блат (форма с ⌀ 20 см):

  • 200 г бадемово брашно⁣
  • 50 г какаово масло⁣
  • 50 г кленов сироп⁣
  • 1/2 ч. л сол⁣

Крем

  • 300 г сурово кашу накиснато⁣
  • 200 г бял шоколад⁣
  • 50 г кленов сироп⁣
  • 500 г гъсто кокосово мляко от кен⁣
  • 100 г какаово масло⁣
  • есенция ванилия⁣
  • 200 г замразени малини⁣
  • 200 г пресни червени боровинки

Начин на приготвяне
 

  • Смесете съставките за блата до хомогенна смес⁣
  • Разпределете на дъното на форма за торта върху хартия за печене и изпечете за 10 минути на 180 градуса⁣
  • Накиснете предварително кашу в топла вода за няколко часа⁣
  • Разтопете шоколада и какаовото масло на водна баня⁣
  • Отделете гъстата част от няколко консерви кокосово мляко (след престои в хладилник) или използвайте гъстата сметана на Metro⁣
  • В купа (или блендер) смесете всички съставки до хомогенна смес⁣
  • Поставете малините и нарязаните червени боровинки в малка тенджерка, добавете малко вода и гответе, докато омекнат и се сгъстят. Разпределете върху блата слоя плодове, а след това крема⁣
  • Оставете в хладилник за 1 нощ, за да стегне. След това внимателно извадете от формата и декорирайте с червени боровинки