Задушете граха на тиган с вода - отнема около 10-15 минути, но зависи от самия грах - гответе до готовност (меки зрънца)
Премахнете течността и блендирайте с масло, сол и черен пипер до хомогенна смес
С остър ножете направете разрези върху мазната част на патешките гърди - първо по диагонал на едната страна, а след това перпендикулярно, така че да се получат квадратчета или ромбчета
Поръсете със сол и черен пипер
Загрейте добре тиган и изпечете от двете страни по 3-4 минути
Преместете патешкото в тавичка или друг съд и допечете в предварително загрята фурна на 200 градуса
Изпечете за около 8-10 минути
След като го извадите, поставете върху салфетки, за да поемат излишната мазнина и да се охладят леко
Нарежете с остър нож на тънки ленти
Декорирайте чиния със сладкото, добавете няколко лъжици от пюрето и поставете парчетата месо
Декорирайте с нар или свежи подправки за цвят