Go Back Email Link

Патешко магре с пюре от грах

Крехко патешко магре с хрупкава коричка, кремообразно и много свежо пюре от грах в комбинация с домашно сладко.
Подготовка 5 minutes
Приготвяне 30 minutes
Порции 2 порции

Съставки
  

  • 2 бг патешко магре
  • 200 г г замразен / пресен грах
  • 2 с. л. масло
  • 1 ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер
  • сладко от боровинки или друго по избор
  • нар за декорация

Начин на приготвяне
 

  • Задушете граха на тиган с вода - отнема около 10-15 минути, но зависи от самия грах - гответе до готовност (меки зрънца)
  • Премахнете течността и блендирайте с масло, сол и черен пипер до хомогенна смес
  • С остър ножете направете разрези върху мазната част на патешките гърди - първо по диагонал на едната страна, а след това перпендикулярно, така че да се получат квадратчета или ромбчета
  • Поръсете със сол и черен пипер
  • Загрейте добре тиган и изпечете от двете страни по 3-4 минути
  • Преместете патешкото в тавичка или друг съд и допечете в предварително загрята фурна на 200 градуса
  • Изпечете за около 8-10 минути
  • След като го извадите, поставете върху салфетки, за да поемат излишната мазнина и да се охладят леко
  • Нарежете с остър нож на тънки ленти
  • Декорирайте чиния със сладкото, добавете няколко лъжици от пюрето и поставете парчетата месо
  • Декорирайте с нар или свежи подправки за цвят