Разбийте белтъците на сняг с миксер - отнема няколко минути - използвайте напълно суха метална купа
Добавете 50 г захар към белтъците, когато са започнали да стягат и бъркайте, докато станат лъскави и сместа е гъста
Добавете останалите 50 г захар към жълтъците и разбъркайте с миксер, докато леко бухнат
Започнете да добавяте бавно част от бадемово брашно към белтъците, като редувате с сместа от жълтъци и разбърквате с шпатула по посока на часовниковата стрелка - използвайте метода folding, което означава да загребвате с шпатулата отдолу, а не да бъркате енергично; идеята е да влезе въздух в сместа и да внимаваме обема в белтъците да не спадне рязко
Разпределете върху хартия за печене в правоъгълна тавичка
Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 12 минути или до лек загар
Когато извадите блата, го оставете за 2-3 минути да изстине леко
Използвайте кърпа от плат и завийте като руло, докато е топло - като тази снимка, а тук може да видите как трябва да изглежда целият процес
Идеята е блатът да изстине в тази форма, за да не се начупи при навиването след това
Охладете добре до пълното му изстиване
През това време разбийте маскарпонето с миксер - ако сместа ви се струва твърде гъста, добавете няколко супени лъжици мляко
Добавете портокаловата есенция
Нарежете малините / ягодите и добавете към сместа като леко разбъркате с лъжица
Внимателно отворете рулото от кърпата и разпределете крема посредата
Навийте отново, като гледате да е максимално стегнато
Оставете в хладилник за кратко като рулото е стегнато в кърпата все още, за да запази форма
Тъй като ще ви е останал крем, го използвайте за измазване на рулото отвън - може да направите различни розички за декорация и т.н.
Добавете свежи малини отгоре
Бележки
* може да се замени с кокосова или друга, но цветът ще стане по-тъмен ** може да се замени с кокосова сметана *** може да се заменят с ягоди