Мини безглутенови понички
Мини безглутенови понички с овесено брашно, много канела и кокосова захар. Изключително пухкави и ароматни.
Понички
- 100 г овесено брашно или смлени овесени ядки
- 70 г кокосова захар
- 1 бр яйце голямо
- 50 г кокосово масло
- 70 мл овесено мляко или кокосово или друго
- 1 ч. л. канела
- ½ ч. л. бакплувер
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. ябълков оцет
Декорация
- 50 г кокосова захар
- 1 с. л. канела
Смесете всички съставки в купа до хомогенна смес
Разпределете в силиконова форма за понички - ако нямате, може да използвате форми за мъфини или друг съд
Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса
Изчакайте леко да изстинат след като извадите от фурната и от формата и декорирайте
В купа смесете захарта и канелата и оваляйте всяка поничка, за да полепнат
Бихте могли и да потопите в разтопен шоколад