Go Back Email Link

Мини безглутенови понички

Мини безглутенови понички с овесено брашно, много канела и кокосова захар. Изключително пухкави и ароматни.

Съставки
  

Понички

  • 100 г овесено брашно или смлени овесени ядки
  • 70 г кокосова захар
  • 1 бр яйце голямо
  • 50 г кокосово масло
  • 70 мл овесено мляко или кокосово или друго
  • 1 ч. л. канела
  • ½ ч. л. бакплувер
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. ябълков оцет

Декорация

  • 50 г кокосова захар
  • 1 с. л. канела

Начин на приготвяне
 

  • Смесете всички съставки в купа до хомогенна смес
  • Разпределете в силиконова форма за понички - ако нямате, може да използвате форми за мъфини или друг съд
  • Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса
  • Изчакайте леко да изстинат след като извадите от фурната и от формата и декорирайте
  • В купа смесете захарта и канелата и оваляйте всяка поничка, за да полепнат
  • Бихте могли и да потопите в разтопен шоколад