Шоколадова торта без брашно
Много шоколадова рецепта за плътна и наситена торта с качествените български шоколади на Chocolab - само с няколко съставки
Подготовка 10 minutes mins
Приготвяне 30 minutes mins
Торта
- 120 г масло
- 150 г шоколад
- 80 г кокосова захар
- 1/4 ч. л. сол
- ванилия
- 3 бр яйца
- 40 г какао
Глазура
- 60 г кокосов крем
- 40 г шоколад
Загрейте фурната на 200 градуса
Разтопете маслото и шоколада на водна баня до хомогенна смес & изчакайте да се охлади леко
Добавете яйцата и разбъркайте добре
Добавете захарта, солта, ванилията и какаото
Изсипете сместа във форма и изпечете за около 20-25 минути
Охладете напълно
За глазурата разтопете шоколада и кокосовия крем на водна баня и разпределете върху тортата
По желание декорирайте с пресни плодове, ядки, сметана или сладолед