Go Back Email Link

Шоколадова торта без брашно

Много шоколадова рецепта за плътна и наситена торта с качествените български шоколади на Chocolab - само с няколко съставки
Подготовка 10 minutes
Приготвяне 30 minutes
Вид Десерт
Порции 8 порции

Съставки
  

Торта

  • 120 г масло⁣
  • 150 г шоколад⁣
  • 80 г кокосова захар⁣
  • 1/4 ч. л. сол⁣
  • ванилия⁣
  • 3 бр яйца⁣
  • 40 г какао⁣

Глазура

  • 60 г кокосов крем⁣
  • 40 г шоколад

Начин на приготвяне
 

  • Загрейте фурната на 200 градуса⁣
  • Разтопете маслото и шоколада на водна баня до хомогенна смес & изчакайте да се охлади леко ⁣
  • Добавете яйцата и разбъркайте добре⁣
  • Добавете захарта, солта, ванилията и какаото ⁣
  • Изсипете сместа във форма и изпечете за около 20-25 минути ⁣
  • Охладете напълно ⁣
  • За глазурата разтопете шоколада и кокосовия крем на водна баня и разпределете върху тортата⁣
  • По желание декорирайте с пресни плодове, ядки, сметана или сладолед⁣