Go Back Email Link

Дърпано пилешкo

Дърпано пилешко стил „BBQ“ или така известното shredded chicken⁣. Подходящо за сандвичи, wrap-ове, вечеря, салати и всичко, което ви хрумне
Подготовка 5 minutes
Приготвяне 3 hours
Порции 4 порции

Съставки
  

  • пилешки гърди*
  • 1 с. л. чесън на прах⁣
  • 1 с. л. лук на прах⁣
  • 1 с. л. пушен червен пипер⁣
  • 1 ч. л. сол⁣
  • 1/2 ч. л. черен пипер⁣
  • 200 г доматен сос - това количество може да варира спрямо гъстотата на соса ви - може да използвате дори лютеница или каквото имате⁣
  • малко вода според начина на готвене ако е в теднжера или тава, за мултикукър няма нужда⁣

Начин на приготвяне
 

  • В купа разбъркайте добре всичко, за да са „намазани“ пилешките гърди⁣
  • Гответе в теднжера под налягане за около 30-40 минути или пък изпечете под фолио за 1,5 -2 часа (докато е достатъчно меко, точното време зависи от самото месо) // аз лично използвам мултикукъра на Phillips All in One
  • С помощта на две вилици накъсайте месото и разбъркайте с останалия сос⁣
  • Гответе още малко в теднжера, мултикукър или пък на фурна, за да стане съвсем крехко // аз го пускам отново в уреда, но не под налягане,а на бавно готвене⁣

Бележки

*  използвам пасищно пилешко , най-често от Ферма Гората или Sunny Farm