Чийзкейк с бял шоколад
Вкусен чийзкейк с бял шоколад страчатела healthylicious. Нежен, кремообразен, с хрупкави какаови зърна.. не е за изпускане!
Подготовка 10 minutes mins
Приготвяне 2 hours hrs
време за охлаждане 4 hours hrs
Основа
- 200 г бисквити*
- 60 г масло
Крем
- 3 бр яйца
- 3 бр бял шоколад healthylicious
- 600 г крема сирене
- 120 г кисело мляко
- 100 г захар (тръстикова, кокосова или друга)
- 15 г царевично нишесте
Декорация
- 150 г бял шоколад
- 1 шепа какаови зърна
Крем
Намалете фурната на 140 градуса
Разбийте с миксер крема сиренето и киселото мляко
Добавете захарта и нишестето и добавете към сместа
Добавете ванилията и яйцата едно по едно
Разтопете шоколада на водна баня и добавете
Прехвърлете върху основата и изпечете за около час и 30 минути или докато стегне
Оставете да се охлади във фурната
Охладете за поне 4 часа в хладилник, най-добре го оставете за през нощта
Декорирайте и сервирайте
За лесни безглутенови бисквити:
- 100 г овесено или друго брашно
- 50 г тахан по избор (използвам кокосов)
- 70 г кокосов нектар или кленов сироп
- 1 с. л. канела