Go Back Email Link

Чийзкейк с бял шоколад

Вкусен чийзкейк с бял шоколад страчатела healthylicious. Нежен, кремообразен, с хрупкави какаови зърна.. не е за изпускане!
Подготовка 10 minutes
Приготвяне 2 hours
време за охлаждане 4 hours
Вид Чийзкейк
Порции 10 души

Съставки
  

Основа

  • 200 г бисквити*
  • 60 г масло

Крем

  • 3 бр яйца
  • 3 бр бял шоколад healthylicious
  • 600 г крема сирене
  • 120 г кисело мляко
  • 100 г захар (тръстикова, кокосова или друга)
  • 15 г царевично нишесте

Декорация

  • 150 г бял шоколад
  • 1 шепа какаови зърна

Начин на приготвяне
 

Основа

  • Натрошете бисквитите и смесете с маслото
  • Разпределете във форма ⌀ 20 см и изпечете на 180 градуаса за 10 минути

Крем

  • Намалете фурната на 140 градуса
  • Разбийте с миксер крема сиренето и киселото мляко
  • Добавете захарта и нишестето и добавете към сместа
  • Добавете ванилията и яйцата едно по едно
  • Разтопете шоколада на водна баня и добавете
  • Прехвърлете върху основата и изпечете за около час и 30 минути или докато стегне
  • Оставете да се охлади във фурната
  • Охладете за поне 4 часа в хладилник, най-добре го оставете за през нощта
  • Декорирайте и сервирайте

Бележки

За лесни безглутенови бисквити:
  • 100 г овесено или друго брашно
  • 50 г тахан по избор (използвам кокосов)
  • 70 г кокосов нектар или кленов сироп
  • 1 с. л. канела