Смесете брашното, маята, яйцата, млякото, захарта и маслото в купата на робота и бъркайте за 7-8 минути до хомогенна смес
Оставете за поне 1 час на топло / стайна температура, докато започне да удвоява обема си
След като тестото се е надигнало, добавете стафидите и ароматите
Бъркайте за още няколко минути, докато се оформи хубаво тесто
Извадете върху набрашнен плот, претеглете цялото тесто, разделете на 3 части
Ако ще добавяте плънка, разточете като правоъгълник и намажете със сладко или друго по избор. След това навийте на руло - идеята е да се получат 3 фитила, които после да сплетем
Ако няма да добавяте плънка, директно оформете 3 фитила и сплетете на плитка
Прехвърлете в намазнена форма за хляб или върху хартия за печене (аз лично използвам хартия)
Оставете за 1-2 часа да удвой обема си (зависи от температурата в стаята)
Загрейте фурната на 180 градуса
Намажете с разбито яйце или поръсете със захар (или и двете)
Започнете печенето, като на около 10-тата минута го покрийте с хартия за печене или фолио
Печете общо 40 минути
Изчакайте да се охлади напълно преди да разрежете