Тофу от нахут
Тофу от нахут? Знаете ли, че тофу може да се направи от различни бобови & зърнени, не само соя.. да, дори от червена леща става.
- 100 г брашно от нахут
- 120 мл вода
- 360 мл вода
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. куркума по желание за цвят
За твърдо тофу (firm както се казва), разбъркайте брашното със 120 мл вода. Добавете солта и куркумата (може и без нея, но дава цвят)
Сложете останалата вода (360мл) да заври
Добавете сместа към врящата вода и на слаб котлон гответе около 5 минути, като разбърквате с шпатула често - идеята е да се сгъсти
Прехвърлете в кутия или съд по избор, изчакайте да се охлади и приберете в хладилник
След като стегне (колкото повече стои, толкова повече стяга), малко вода ще се отдели, след това го нарежете на кубчета, овкусете и гответе като обикновено тофу