Go Back Email Link

Тофу от нахут

Тофу от нахут? Знаете ли, че тофу може да се направи от различни бобови & зърнени, не само соя.. да, дори от червена леща става.
Вид Веган заместители
Порции 4 порции

Съставки
  

  • 100 г брашно от нахут
  • 120 мл вода
  • 360 мл вода
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. куркума по желание за цвят

Начин на приготвяне
 

  • За твърдо тофу (firm както се казва), разбъркайте брашното със 120 мл вода. Добавете солта и куркумата (може и без нея, но дава цвят)
  • Сложете останалата вода (360мл) да заври
  • Добавете сместа към врящата вода и на слаб котлон гответе около 5 минути, като разбърквате с шпатула често - идеята е да се сгъсти
  • Прехвърлете в кутия или съд по избор, изчакайте да се охлади и приберете в хладилник
  • След като стегне (колкото повече стои, толкова повече стяга), малко вода ще се отдели, след това го нарежете на кубчета, овкусете и гответе като обикновено тофу