Go Back Email Link

Хлебчета от леща

Хлебчета от леща с 3 съставки!⠀Меки, вкусни, без глутен - перфектни за всякакви ястия, дори за бургери! Супер за замразяване.
Вид Хляб
Порции 10 хлебчета (според размера)

Съставки
  

  • 200 г червена леща⠀
  • 20 г хуск⠀
  • 60 мл вода⠀
  • 1/2 ч. л. сол⠀
  • 1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне
 

  • Накиснете червената леща за цяла нощ (да я покрие вода)⠀
  • На сутринта изцедете с цедка (или просто премахнете водата) и блендирайте с 60 мл вода до хомогенна смес (тип смути/каша)⠀
  • В купа добавете хуска, лещата и малко сол и зехтин - тук на вкус може да се добавят всякакви подправки⠀
  • Оставете да набъбне⠀
  • С ръка оформете хлебчета (питки) - малки или големи (може да са 4-6 или дори 9)⠀
  • Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или до хубав загар/цвят⠀
  • Охладете и се насладете :)

Бележки

Първите 3 съставки са основните, но може да добавите и всякакви подправки. В оригиналната рецепта има и сода и оцет, но според мен няма нужда.
* може да се замразяват и е много удобно⠀